1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Töltött paradicsom sült paprika mártással recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 

A paprika és a paradicsom egy jó páros. Többnyire lecsót készítünk belőlük, meg pörköltet, gulyást, egy jó rántottát. Én viszont kipróbáltam egy teljesen új elkészítési lehetőséget, és be kell vallanom, még én is meglepődtem az eredménytől. Nagyon ízletes lett.

Hozzávalók 2 főre: 4 szem közepes méretű paradicsom, 1 kaliforniai paprika, egy póréból kb. 10 cm hosszú darabka, 1 zsemle, 10 dkg sonka, vagy füstölt tarja, 5 dkg reszelt sajt (én gaudát használtam), egy púpos ek tejföl, so, bors
A mártáshoz továbbá: 5 dkg krémsajt (egy fél doboz Philadelphia pl.), 1,5 dl tejszín (növényi), pici víz, 2 gerezd fokhagyma, só
TIPP: A vegák nyugodtan hagyják ki belőle a sonkát!

Töltött paradicsom sült paprika mártással recept
Tegyünk fel egy lábas vizet forrni. Ennek a segítségével távolítjuk el a paradicsomok héját.
Közben a tűzhelyen süssük meg (a sütőfelületen) a kaliforniai paprikát, hogy le tudjuk szedni ennek a héját is.
A töltelékhez daraboljuk apróra a zsemlét, a sonkát, majd keverjük el a tejföllel és a lereszelt sajttal. TIPP: Ha van otthon friss petrezselyem, akkor azt is vághatunk bele.
A lenyúzott paradicsomoknak vágjuk le a tetejét, egy rövid pengéjű, éles kés, és egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a belsejét. Majd töltsük meg őket a töltelékkel.
A pórét vágjuk vékony karikákra, és egy ek olajon kezdjük el dinsztelni.
Közben hámozzuk meg a sült paprikát, majd vágjuk közepes méretű kockákra (kb. 2x2 cm).
Dobjuk a paprikát a póréra, egy picit dinszteljük együtt, reszeljük rá a fokhagymát is.
Tegyük a paprikára a krémsajtot, a tejszínt, és pici vízzel hígítsuk fel, hogy ne legyen túl sűrű. Ízlés szerint sózzuk.
Tegyük egy tűzálló tálba a paprikamártást, helyezzük rá a töltött paradicsomokat.
Előmelegített sütőben kb. 25 percig süssük.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL