1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Juhtúrós sült gombafejek recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 

A gombát sokféle képen el lehet készíteni. Ez a recept nagyon egyszerű, ám annál ízletesebb. A grillezett gombába friss túrót töltünk, és petrezselyemmel töltjük. Friss salátával, paradicsommal ajánlom.

Hozzávalók 1 főre: 5 szép nagy csiperkegomba, kb. 6-7 dkg juhtúró, 1 kis csokor petrezselyem, só, kacsazsír a sütéshez (vagy más, növényi zsiradék), paradicsom

 

Juhtúrós sült gombafejek recept
A gombafejeket meghámozzuk úgy, hogy a sapkák ne sérüljenek.
A gomba szárát is megpucoljuk.
Egy serpenyőben 1 ek kacsazsírt felhevítünk.
A gombafejeket fejjel lefelé beleállítjuk a zsírba, és hagyjuk, hogy jól megpiruljanak. A gomba szárait is belerakjuk a zsírba.
Amikor már pirosra sültek a gombafejek, megfordítjuk őket, és mindegyik üregébe halmozunk 1-1 tk juhtúrót.
Majd megszórjuk őket apróra vágott petrezselyemmel.
Pár percig hagyjuk, hogy a túró kicsit átmelegedjen.
Friss paradicsommal, akár salátával is tálalhatjuk.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL