1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Medvehagymás spagetti recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Tavasz van, és végre kapható az egyik kedvenc zöldfűszerem, a medvehagyma. Medvehagymás spagetti receptemben egy tejszínes, sajtos mártással tettem különlegessé, és tartalmassá ezt a finom ételt. Próbáld ki te is, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és nem mellékesen nagyon finom is.




Hozzávalók a medvehagymás spagetti recept elkészítéséhez:


160 g spagetti
3 mk só
1 ek napraforgó olaj
1 csokor medvehagyma
150 ml tejszín
50 ml víz
csipet bors
50 g cheddar sajt
1 tk tökmag
2 ek tökmagolaj stájer (pl. Pödör)
2 mk alma gyümölcsecet


A medvehagymás spagetti recept elkészítése



  • Tegyünk fel 2 liter vizet forrni a sóval. Egy csipetnyi sót tegyünk félre a mártáshoz. Ha forr a víz, tegyük bele a spagettit, és főzzük roppanósra.
  • A medvehagymát mossuk meg, itassuk fel róla a vizet, majd vágjuk kb. 1 cm széles csíkokra.
  • Egy kanál hidegen sajtolt napraforgó olajon, alacsony hőfokon fonnyasszuk meg a medvehagyma csíkokat.
  • Amikor a hagyma összeesett, adjuk hozzá a tejszínt, a vizet, a csipetnyi sót, borsot, és a lereszelt sajt nagy részét. Egy kevés sajtot tegyünk félre a tálaláshoz. Folyamatos keverés mellett addig főzzük 1-2 percig, amíg a sajt elolvad.
  • A mártást hűtsük kb. 60 fokra, és keverjük bele a tökmagolajat, és az alma ecetet.
  • A kifőtt tésztát keverjük bele a szószba, és hagyjuk 2 percig állni, hogy a tészta megszívja magát a mártással. Az ételt tökmaggal, és a félretett reszelt sajttal tálaljuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL