1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A tökéletes lasagne recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Állítólag a világ 2. kedvenc olasz tészta étele a lasagne bolognese, amit a paradicsomos húsos ragu, és a krémes besamel tesz igazán feledhetetlen élménnyé. Ebben a receptben az én szám íze szerint lett tökéletes, de aki kóstolta, mind imádta eddig.


lasagne bolognese


Hozzávalók 4 főre:
250 g friss lasagne tészta (boltok hűtőpultjaiban kapható)
+ 30 g vörös cheddar sajt vagy parmezán
A besamelhez:
50 g vaj
40 g liszt
400 ml tej

tört bors
1 csapott mk frissen őrölt szerecsendió
70 g reszelt cheddar sajt
A raguhoz:
70 g vöröshagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma reszelve
2+1 ek olívaolaj
130 g sárgarépa finomra reszelve
450 g darált marhahús
1 tk nádcukor
tört bors
1 mk bazsalikom
1 mk oregánó

1 tk füstölt őrölt fűszerpaprika
100 ml vörösbor
400 g aprított, hámozott paradicsom


lasagne bolognese


A hagymákat, a reszelt sárgarépát az olajon megpároljuk.
Majd hozzáadjuk a darát marhát, még egy kanál olajat, és addig pároljuk, amíg a hús kiszürkül, és a levét elpárologja.
Ekkor sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, felöntjük a borral, és hozzáadjuk a paradicsomot is.
Közepes tűzön sűrű szaftosra pároljuk.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk egy lábosban, majd megszórjuk a liszttel. Fehér rántást készítünk, majd fokozatosan felöntjük az előzetesen felmelegített tejjel. Folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon be.
Ha elkészült, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt cheddar sajtot.
Egy kisebb sütőtálat veszünk, amibe elfér 3 lap tészta.
Az alját vékonyan kikenjük a besamel és a hús keverékével, erre tesszük az első három tésztalapot. Utána úgy osszuk be a tölteléket, hogy két réteget vastagon, a tetejét vékonyan át tudjuk a hús és a besamel keverékével kenni.
A lasagne tetejére cheddar vagy parmezán sajtot szórunk.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL