1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokis, parmezános, paradicsomos penne recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Időnként rákapcsolok a nagy magyar főzős csatornára, és ott akadt meg a szemem David Rocco csokis pennéjén. Ő csupán csokival és parmezánnak machinált, de a kíváncsiságomat nagyon megbolygatta. Hogy a család is megegye a csokis tésztát, és paradicsommal, és pár extrával egészítettem ki az ötletet. Az amúgy válogatós fiaim 10 pontot adtak rá 10-ből. Azt hiszem, klasszra sikerült.


Csokis, parmezános, paradicsomos penne


Hozzávalók 3 főre:
50 g póréhagyma karikázva
1 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
1 rozmaring bóbita
mogyorónyi friss gyömbér finomra reszelve
100 ml száraz fehérbor
250 ml passzírozott paradicsom
100 ml víz vagy zöldségalaplé

1 ek nádcukor
15 g étcsokoládé
2 ek reszelt parmezán
250-300 g penne tészta
rukkola saláta a tálaláshoz



Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük dinsztelni a pórét, a gyömbért, a fokhagymát, a rozmaringot. Nem pirítjuk, csak üvegesre dinszteljük.
Majd felöntjük fehérborral, hagyjuk, hogy az alkoholtartalma kiforrjon, majd hozzáöntjük a paradicsomot, és a vizet.
Sózzuk, adunk hozzá kevés cukrot, és beforraljuk.
Amikor készen van, egy tálba öntjük, és finoman leturmixoljuk, hogy szép selymes legyen az állaga.
Közben kifőzzük a tésztát is.
A szószt visszaöntjük a serpenyőbe, beledobjuk a csokoládét, és hagyjuk, hogy felolvadjon a mártásban.
A kifőtt tésztát rászedjük a szószra egy nagyon kevés főzőlével együtt.
Ismét hagyjuk, hogy szószos állagúra sűrűsödjön, majd megszórjuk parmezánnal, alaposan elkeverjük.
A szósz kellemesen sűrű lesz, bevonja a tésztadarabokat.
Azonnal forrón tálaljuk, és egy kis rukkolát szórunk a tetejére.
Zseniálisan finom étel.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL