1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sütőtökös lángos recept

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Vannak levesek, amik mellé nálunk lángos készül rend szerint. Most mindent tökkel párosítok, így a lángos tészta sem maradhatott ki. Tulajdon képen a burgonyás lángost vettem alapul, csak sütőtökkel sokkal finomabb. Szerintünk.


Sütőtökös lángos

Hozzávalók 14 darabhoz: 500 g fehér (tönköly liszt), 1 csapott tk himalája só, 250 g sült sütőtök, 200 ml tej, 1 tk nádcukor, 20 g friss élesztő, 1 egész tojás
+ olaj a sütéshez, fokhagyma, víz, só


Sütőtökös lángos

A lisztet keverjük össze a sóval.
A tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá a teáskanálnyi cukrot, és a friss élesztőt, futtassuk fel.
A sült tökből mérjünk ki 250 grammot, és adjuk a liszthez az élesztős tejjel, és a tojással együtt. Ez a tészta lágy lesz, ne is próbálkozzunk további liszttel ’összefogni’, így lesz tökéletes az állaga.
Dagasszuk ki alaposan, majd letakarva kelesszük a duplájára.
Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 2 cm vastagra, majd egy kb. 8 cm átmérőjű pohárral szaggassunk ki 14 korongot.
Forrósítsuk fel az olajat, de ne tűzforróra.
A tésztakorongokat nyújtsa ki annyira, amennyire szeretné.
Mi pufibban, vastagabban kedveljük, ezért a mi lángosaink kisebbek.
Minden oldalukat süssük arany barnára.
3-4 fokhagyma gerezdet reszeljünk le, öntsünk rá kevés vizet, és sózzuk. Ezzel kenhetjük át a kisült lángosokat.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 darab Fehérjetartalom: 5 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 8
Kalória / 1 adag: 226 Kcal Rosttartalom: 1 Ásványi anyagok:
cink, mangán, vas
Szénhidráttartalom: 31
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL