1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Erdei gombaragu zsályás metélttel recept

Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 



Igazi gombakülönlegességekhez jutottam a napokban: róka, érdes tőrű tinórum. Ezeket készítettem el tejszínesen, majd chilis, zsályás metélttel tálaltam. Guszta és ízletes ebéd lett belőle.

Erdei gombaragu zsályás metélttel recept

Hozzávalók 2 főre: 20-20 dkg rókagomba és érdes tőrű tinórum, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ek zsiradék (pl vaj, zsír, kókuszzsír), só, tört színes bors, 2 dl tejszín, 1 dl víz, 1 tk kukoricakeményítő, fejenként 7-8 dkg száraz metélt, 5-6 levél friss zsálya, 1 kisebb chili paprika, 1 ek olíva olaj

Rókagomba, és érdes tőrű tinórum gomba
A sötétbarna sapkás az érdes tőrű tinórum. Ez a gomba nagyon hasonlít
kinézetre, és ízre is a vargánya gombára.  A kisebbik, vöröses színű
gomba a rókagomba, ami szintén egy illatos gombaféleség.

Tegyünk fel egy lábosban vizet forrni.
Az apróra vágott hagymát dinszteljük le a zsiradékon.
A gombákat alaposan mossuk át, hogy a föld lejöjjön róluk mindenhol.
Lehámozni nem kell őket.
Majd vágjuk nagyobb darabokra, és szedjük őket a hagymás zsírra.
Ha felforrt a vizünk, akkor tegyük bele a tésztát és főzzük roppanósra.
5-6 percig pirítsuk őket, amíg láthatóan levet nem eresztenek, majd elpárolog ez a lé.
Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük nyakon vízzel és a keményítővel kikevert tejszínnel.
Keverjük át, és forraljuk be.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olíva olajt, és erre szedjük rá a frissen kifőtt, átszűrt tésztát.
Tegyük rá a darabolt zsályát és aprított chilit, kicsit forgassuk át.
A gombaragut erre a pikáns tésztára tálaljuk.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL