1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Aszalt paradicsomos, gombás tészta recept

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




A hagyományos gombás tejfölös ragut nyugodtan spékeljük meg időnként valami mással, például aszalt paradicsommal. Ettől egy új ízt kap a megszokott étel is.


Hozzávalók 2 főre: 1-2 ek olíva olaj ( kókuszzsír ), 400 g csiperke gomba, 1 fej vöröshagyma, 4-5 darab aszalt paradicsom olajban eltéve, só, tört színes bors, friss kakukkfű, 200 ml tejföl, 1 csapott ek kukoricakeményítő, snidling, 200 g durum tészta (pl. olasz orecchiette)


A tésztához tegyük fel forrni a vizet.
A zsiradékon kezdjük el dinsztelni az aprított hagymát, majd szedjük rá a megpucolt, és szeletelt gombát is.
Ízesítsük sóval, tört színes borssal, friss kakukkfűággal. Tegyük hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot is. 
Kb. 6-7 percet pároljuk, majd öntsük fel az elkevert tejföllel, keverjük át alaposan.
Szórjuk rá a keményítőt, majd keverjük át ismét.
Közben főzzük ki a tésztát is.
Tálaláskor friss snidlinggel szórjuk meg.


TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 tányer Fehérjetartalom: 31 Vitaminok:
B2-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 33
Kalória / 1 adag: 783 Kcal Rosttartalom: 10 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink
Szénhidráttartalom: 95
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  



RECEPTEK

Add a Startlaphoz