1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pestos széles metélt szőlővel recept

Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Házi készítésű bazsalikomos pestoval ízesítettem ezt a tésztát, amit zamatos, apró szemű fehér szőlővel tettem még különlegesebbé. A pestom dióval készült, amiről köztudott, hogy nagyon jól harmonizál a szőlővel. Ezt csak megerősíteni tudom.
Pestos széles metélt szőlővel recept
Hozzávalók: fejenként 10-15 szál (fodros) széles metélt, 1 nagy ek budapesto, szükség szerint további pár csepp olíva olaj, csipet só, muskotályos jellegű, apró szemű fehér szőlő

A széles metéltet lobogó vízbe tegyük bele, és addig főzzük, amíg a csomagoláson jelzett idő le nem telik.
Javaslom, olasz durum lisztből készült tésztát használjunk, mert az egészségesebb, de természetesen bármilyen széles metélt megfelel az ételhez.
Amikor készen van a tészta, szűrjük le, majd két salátás kanál segítségével forgassuk át alaposan a pestoban.
Ha szükséges sózzuk, és pár csepp olíva olajjal ízesítsük.
Én az igazat megvallva, 1 tk Chen szószt is kevertem hozzá, mert egyrészt nagyon szeretem az ízét, és ráadásul telis tele van vitaminokkal.
Az ételt egy nagy marék muskotályos szőlővel megszórtam a végén.


Készítsen Ön is saját kezűleg pestot! Budapesto recept itt olvasható!

Kapcsolódó videós recept: Budapesto készítése.

 

 

 




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL