1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Lilakáposzta saláta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Hozd ki a lilakáposzta saláta receptből a legtöbbet! Így készítsd el, ha mindenkit le akarsz venni a lábáról. Gyorsan megvan, könnyű elkészíteni, és kimondhatatlanul finom. A lilakáposzta ráadásul szuper élelmiszernek számít, hiszen számos jótékony hatása mellett rengeteg C-vitamint tartalmaz. Na így kell összehozni az egészséges alapanyagokat a fantasztikus ízekkel.


Lilakáposzta saláta recept


Elkészítési idő: 10 perc
Adag: 2 fő


Hozzávalók a lilakáposzta saláta recepthez:


200 g lilakáposzta, 30 g lilahagyma, 70 g körte, 40 g roquefort sajt, 2 tk málna vagy almaecet (pl. Pödör), 2 ek mogyoróolaj (pl. Pödör), 1 csipet só, 1 csipet bors, 8 szem mogyoró

A lilakáposzta saláta recept elkészítése


  • A káposztáról eltávolítjuk az esetlegesen sérült fedőleveleket, majd olyan vékony szeletekre vágjuk, amennyire csak tudjuk.
  • A lilahagymát szintén vékonyra szeleteljük.
  • A körtét megmossuk, és héjastól cikkekre vágjuk.
  • Az ecetet egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk a mogyoróolajat, és a frissen tört borsot. Lezárjuk az üveget, alaposan felrázzuk.
  • A káposztát, a hagymát, és a körtét egy keverőtálba tesszük, és ráöntjük a salátaöntetet. Alaposan átkeverjük.


TIPP: Durvára tört mogyoróval, és roquefort sajttal tálaljuk.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL