1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A legjobb tzatziki

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



A görög konyha vitathatatlanul legismertebb étele a tzatziki saláta. Most megmutatom, hogyan készítsd el tökéletesen, egyszerűen. Eheted sültek mellé, gyros húshoz, de egyszerűen csak pitával együtt is reggelire. Elkészítése pofon egyszerű, gyors, és nem utolsó sorban olcsó is.


tzatziki


Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 3-4 fő

Hozzávalók a tzatzikihez:
3 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
2 dl görög joghurt
10 dkg feta sajt
10-15 mentalevél finomra aprítva
1 mk sumac
1 tk só
2 ek extra szűz olvaolaj, vagy hidegen sajtolt Pödör camelina olaj


A tökéletes tzatziki elkészítése lépésről-lépésre

  • Az uborkát lereszeljük, sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Végül kifacsarjuk belőle a nedvességet.


  • A görög joghurtot krémesre turmixoljuk a feta sajttal, és az olajjal. Eredetileg extra szűz olívaolaj kell hozzá, de javaslom, kísérletezz más hidegen sajtolt minőségi olajakkal is, hiszen a kereskedelemben kapható legtöbb olívaolaj nem igazán jó minőségű. Én ezt a tzatzikit, hidegen sajtolt, Pödör camelina olajjal készítettem el, aminek igen jelentős az omega-3 zsírsav tartalma, és friss fűillatának köszönhetően kellemes ízt is ad a salátának.


  • A mentát finomra aprítjuk, és a reszelt fokhagymával együtt belekeverjük a szószba.


  • Az uborkához keverjük a szószt, majd jól behűtjük.


  • Tálaláskor a salátát megszórjuk sumaccal, és mentalevelekkel dekoráljuk. A sumac egy savanykás fűszer (cserszömörce), amit arab fűszereseknél vagy online tudsz legkönnyebben beszerezni.


Így süss tökéletes házi pita kenyeret!






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL