1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sajtos almasaláta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A majonézes almasaláta helyett mutatok egy sokkal finomabb, és izgalmasabb receptet. A titokra a receptben hamarosan fény derül. Annyira ízes, hogy mindenki elámult, amikor megkóstolta. Nagyon könnyű elkészíteni, előre is bekeverheted, csak jót tesz neki, ha összeérnek az ízek.


sajtos almasaláta

Tökmagolaj, a sajtos almasaláta megkoronázása

Tudtad, hogy a karakteresebb sajtokhoz remekül passzol a tökmagolaj íze? Ha eddig nem próbáltad a tökmagolaj és a sajt párosítását, akkor most tedd meg. Hidd el, ez a tökmagolajos salátaöntet annyira finom, hogy utána nem győzöd majd a dicséreteket bezsebelni.


Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2

Hozzávalók a sajtos almasalátához:
300 g alma
100 g vörös cheddar sajt
100 g zöld saláta
1 ek napraforgómag
1 ek Pödör alma balzsamecet
2 ek Pödör stájer tökmagolaj
csipet só
1 mk porcukor
1 tk édes mustár
200 g natúr joghurt

A sajtos almasaláta elkészítése lépésről lépésre

  • Az almát megmossuk, és héjastól felkockázzuk.
  • A sajtot nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint az almát.
  • Az alma balzsamecetet egy üvegbe tesszük, csipet sót adunk hozzá, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk a tökmagolajat, a mustárt, a porcukrot. Lezárjuk az üveget, és felrázzuk.
  • A dresszinget kikeverjük a natúr joghurttal.
  • Az almát és a sajtot összekeverjük a joghurtos öntettel.
  • Egy tálat kibélelünk salátalevelekkel, ráhelyezzük az almás sajtot, és megszórjuk pirított napraforgó maggal.


Ha szereted az almát, süss egy finom almás pitét is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL