1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Köleses tabbouleh - gluténmentes recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A libanoni eredetű tabbouleh egy nagyon petrezselymes burgur saláta. Vannak, akik rengeteg petrezselymet tesznek bele, mások mentával is ízesítik.
A paradicsom, és az újhagyma valamint az uborka teszik (szerintem) a tabbouleh-t egy igazi gabonás salátává.


Köleses tabbouleh - gluténmentes


Hozzávalók:
100 g köles
200 ml víz
2 csipet só
1 ek extra szűz olívaolaj
20 g friss petrezselyem
20 g friss menta
40 g újhagyma
100 g kígyóuborka
100 g koktélparadicsom
3 ek Pödör paradicsomecet
2 ek Pödör szőlőmagolaj


A szemes, és hántolt kölest átmossuk, majd egy kanál olajon 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük a vízzel, egy csipet sóval fűszerezzük. Felforraljuk, majd fedő alatt kb. 8-10 percig pároljuk.
Ekkor elhúzzuk a tűzről, fedő alatt hagyjuk pihenni 10 percet, majd egy villával átkeverjük. Kihűtjük.
A zöldfűszereket finomra aprítjuk. Ezekből lehet többet is használni ízlés szerint.
Az uborkát megmossuk, héjastól apró kockára vágjuk. A paradicsomot mérettől függően kettőbe, vagy négybe vágjuk. Minden hozzávalót a keverőtálba teszünk.
A tabbouleh-hoz adjuk az olajat és az ecetet, alaposan átkeverjük, majd hűtőben pihentetjük pár órát fogyasztás előtt.

TIPP: A tabbouleh-t előételként vagy salátaként fogyasszák, de köretként is feltálalható.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL