1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nyers céklasaláta recept

Nyomtat Email



A céklát sokáig csak a főtt, ecetes-cukros salátaként ismertem. Aztán jött a kísérletezés, legnagyobb kedvenc a rozmaringgal sült cékla lett. Ám céklát nyersen is ehetünk, lényeg, hogy megfelelően kicsire aprítsuk fel, hogy élvezhető legyen az állaga. Ez a céklasaláta egy nagyon finom őszi saláta.


Nyers céklasaláta

Hozzávalók 2 főre: 200 g nyers cékla (kisebb méretű, zsengébb), 2 ek modenai balzsamecet, 1 ek extra szűz olívaolaj, friss kakukkfű, 15 g pirított dió, 20 g arany mazsola, csipet tört színes bors


A céklát egy burgonyahámozóval hámozzunk meg, majd reszeljük le.
Tegyük egy keverőtálba, öntsünk rá balzsamecetet, olívaolajat, aprítsuk bele a kakukkfüvet, borsozzuk.
A diót egy üres serpenyőben pirítsuk meg, majd törjük durvára.
A diót és a mazsolát is keverjük a salátába.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop