1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Marinált paradicsom recept

Nyomtat Email


Friss, zamatos koktél, vagy cseresznye paradicsomból pillanatok alatt elkészíthető ez a finomság, amit friss, vagy tészta salátákhoz tudok a leginkább elképzelni. Esetleg egy friss bagettel antipastiként (előételként) tunkolgatni.

 

Marinált paradicsom

Hozzávalók 8 adaghoz: 70 dkg koktél vagy cseresznye paradicsom, 1 ek olíva olaj, 4 gerezd fokhagyma, ½ mk himalája só, 1 mk citrombors, fél citrom, 5-6 db friss bazsalikomlevél, 60 ml tárkonyecet, 100 ml víz, + 100 ml olíva olaj


A citromot vágjuk kisebb szeletekre.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd a citrommal, és egy ek olíva olajjal kezdjük el dinsztelni. Figyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
Szedjük rá a megmosott, csumázott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percet pároljuk.
Lesznek olyan paradicsomot, melyek elrepednek, levet eresztenek. De semmi esetre se várjuk meg, amíg minden paradicsom atomjaira esik, hiszen ez az antipasti akkor szép, ha a paradicsomok egyben maradnak.
Végül adjuk hozzá a tárkonyecetet, és a vizet, majd vegyük le a tűzről, és ekkor adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott bazsalikomot.
Tegyük egy tálba, vagy egy nagyobb üvegbe a kiengedett fűszeres lével együtt.
Annyi olíva olajt öntsünk rá, hogy befedje az összes paradicsomot.
Érdemes egy napot a hűtőben érlelni.
Az olaj és az ecet elvileg tartósítja, de a hosszú távú eltarthatóságára nincs tapasztalatom.
Hűtőben, lezárva hetekig elállhat, már ma kitart.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 1 Vitaminok:
B2-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 1
Kalória / 1 adag: 26 Kcal Rosttartalom: 2 Ásványi anyagok:
kalcium, vas
Szénhidráttartalom: 4
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ