1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejfölös uborkasaláta recept

Nyomtat Email

 



Nyáron az egyik legnépszerűbb saláta recept a tejfölös uborkasaláta. Mi ecettel, fokhagymával, pici cukorral szeretjük. Lehet az uborkát karikára, vagy kockára vágni. Ehhez a salátához remekül illik a minőségi repceolaj.

 

Tejfölös uborkasaláta

Hozzávalók 2 adaghoz: 25 dkg fürtös uborka, só, 2 ek ecet, 1 ek nyírfacukor ( vagy nádcukor), 1 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű tejföl


Az uborkát vágjuk a kívánt méretre.
Én nem szoktam meghámozni, inkább csak jó alaposan megsikálom. Maradjon csak az a héja, szebb is, jobb is így a saláta.
Sózzuk meg, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Ha ezzel megvagyunk, nyomkodjuk ki a levét, és tegyük félre.
Az ecetet keverjük ki a cukorral, és a fokhagymával.
Ha a cukor feloldódott keverjük bele a tejfölt, végül az uborkát is.
Jól hűtsük be, és tálaláskor locsoljuk meg finom repceolajjal.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 3 Vitaminok:
B3-vitamin, B5-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 8
Kalória / 1 adag: 113 Kcal Rosttartalom: 3 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, magnézium, cink
Szénhidráttartalom: 6
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tojásmentes, cukorbeteg diétás étrendbe illeszthető.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ