1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ecetes fejes saláta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

Az ecetes fejes saláta nélkülözhetetlen része a tojásos nokedlinek, vagy a pörköltnek galuskával. Nálunk leginkább a hagyományos fejes salátából készül, de használhatunk hozzá fodros salátát, jég salátát, vagy akár római salátát is.

 

Ecetes fejes saláta recept

Hozzávalók: 1 nagyobb fejes-saláta, 1 dl ecet (10 %-os), 2-3 ek cukor (pl. nádcukor, de lehet természetes édesítővel, vagy akár mézzel is édesíteni), 3-4 dl víz, 1 ek olaj (olíva, dió, mogyorós olaj pl.)

A salátát leveleire szedem, és alaposan megmosom.
A cukrot folyamatos kevergetés mellett feloldom az ecetben.
Majd ráöntöm a vizet és az olajt.
A szirupot közvetlenül a fogyasztás előtt öntöm a salátára.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz