1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Grapefruitos spenótsaláta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

Egészen pontosan 5 perc alatt készen van ez a színeiben, és ízvilágában is nagyszerű saláta. Fogyasztható előételként, de kisebb étkűek önmagában is ehetik.

Hozzávalók 1 főre: egy marék bébi spenót (kb. 7-8 dkg), 1 piros húsú grapefruit, egy kaliforniai paprika harmad része, 3 szál zsenge újhagyma, fél marék tökmag, valamilyen gyümölcsös balzsamevet (én mangós balzsamecetet használtam itt)

 

Grapefruitos spenótsaláta recept

 

A spenótleveleket mossuk meg, majd csepegtessük le, és tegyük ízlésesen egy tányérra.
A grapefruitot filézzük ki, és a gyümölcshúst tegyük a spenótlevelekre. Érdemes a spenótlevelek fölött filézni, hogy a gyümölcs leve ráfollyon a salátára. Ettől még finomabb lesz.
A paprikát mossuk meg, majd vékony, hosszú csíkokra vágjuk. Napsugár alakban helyezzük el a paprikacsíkokat a salátán.
Az újhagymát mossuk meg, majd vágjuk karikákra, és szórjuk a salátára.
Miközben ezeket a műveleteket végezzük, egy teflon serpenyőben pirítsuk meg (időnként rázogatva a serpenyőt) a tökmagokat. Amikor pattanásokat hallunk, kezd jó lenni a tökmag.
Öntözzük meg a salátát gyümölcsös balzsamecettel.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL