1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A legfinomabb vegán sárgarépakrém

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A legfinomabb sárgarépakrém sült répából, pikáns fűszerekből, és minőségi olajból készül. Most megtudhatod, mi a titka. A répát csak sütni kell, majd egy jó erős aprítóval pillanatok alatt elkészül a répás finomság. Ebből a krémből zöldségalaplé hozzáadásával krémlevest is készíthetsz.


vegán sárgarépakrém


Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 3-4

Hozzávalók a sárgarépakrémhez:
250 g sárgarépa
1 ek sütő repceolaj
2 ek kókuszkrém
kevés chili
½ mk só
½ mk curry fűszer
mogyorónyi gyömbér
2 ek hidegen sajtolt, szűretlen szezámolaj (pl. Pödör)
1 ek sárgabarack vagy alma gyümölcsecet


A vegán sárgarépakrém elkészítése


A sárgarépákat pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd kevés repceolajjal meglocsolva süssük meg 180 fokos, előmelegített sütőben. Akkor jó, ha a répák kissé megpirulnak, karamellizálódnak.

A sült répákat tegyük egy aprítóba. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a kókuszkrémet, a chilit, a curryt, a szezámolajt, a sárgabarack gyümölcsecetet, és a sót.

Turmixoljuk egészen krémesre, lágyra, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

TIPP: Kenyérre kenve vacsorára ajánljuk.

A répa egy fantasztikus zöldség, amiből csupa finom dolgot készíthetünk. Süsd meg a pisztáciás sült répa receptemet is.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL