1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tojáskrém recept

Nyomtat Email

 

Mi együnk reggelire-vacsorára? Ugye gyakran megfordul ez a kérdés a fejünkben? Főleg akkor, ha a bolti felvágottakat szeretnénk lecserélni elfogadhatóbb alternatívákra. Ez a tojáskrém viszonylag olcsó, tartalmas, finom textúrájú, ízletes, és még vendégváró szendvicsekre is kenhető.

 

Tojáskrém

Hozzávalók 12 adaghoz:
35 g vaj, 30 g liszt, 250 ml 3,5 %-os tej, 50 g vörös cheddar sajt, só, őrölt szerecsendió, 1 púpos tk mustár, 1 tojás sárgája, 60 g tejföl, 4 db kemény, főtt tojás, csipet őrölt fehér bors


A vajat olvasszuk fel, majd szórjuk meg a liszttel, és készítsünk világos rántást.
A tejet melegítsük fel.
A rántást húzzuk le a tűzről, és csorgassuk bele a tejet, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük csomómentesre.
Majd húzzuk vissza a tűzre, és sűrítsük be. Gyakorlatilag egy besamelt készítünk.
Még forrón keverjük hozzá a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, és fűszerezzük. Amikor még meleg, de már nem forró, keverjük el benne a friss tojássárgáját is.
A tojásokat főzzük keményre, hűtsük ki, pucoljuk meg, majd vágjuk kicsi kockára őket.
Keverjük bele a mártásba a tejföllel és a mustárral együtt.
Salátával, paradicsommal díszítve nyomjuk a bagett szeletekre.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 4 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, D-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 8
Kalória / 1 adag: 102 Kcal Rosttartalom: 0 Ásványi anyagok:
kalcium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 3
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ