1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Saksuka – török lecsó recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A saksuka valójában egy távol-keleti paradicsomos, chilis darabos szósz, ami leginkább a mi lecsónkhoz hasonlítható. Pirítóssal, bagettel, grissinivel nagyon jó kis mártogató, de akár pizzára is kenhető.

 

Saksuka – török lecsó

A receptet innen hoztam.
Hozzávalók: 2 ek olíva olaj, 2 fej lila hagyma, 2 db kápia paprika vagy kaliforniai, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg paradicsom, só, 1 chili, friss zöldfűszerek (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya)
1 adag: 50 gramm


A kápiát süssük meg 220 fokos sütőben úgy, hogy a héja szinte szenes legyen. Majd tegyük azon melegében zacskóba, zárjuk le, és hagyjuk, hogy a sült héj megszívja magát a gőzzel.
Kb. 10 perc elteltével le lehet könnyedén húzni a paprika héját.
Daraboljuk apróra, és az aprított hagymával együtt kezdjük el dinsztelni.
A paradicsomokat a száránák vágjuk be kereszt alakban, mártsuk 10-15 másodpercre lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjukat.
Daraboljuk fel kis kockára, és adjuk a paprikás hagymához.
A chilit aprítsuk a raguba.
Sózzuk, reszeljük bele a fokhagymát, és kb. 70-80 percet rotyogtassuk alacsony hőfokon addig, amíg a leve elpárolog, a mártás besűrűsödik.
A legvégén adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket is.




Hozzászólások  

 
#1 zsuzsa 2013-07-23 11:13
rossz nem lehet,bistos kiprobalom
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL