1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nyúl májkrém recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A nyúl májából is remek pástétomok, és májkrémek készíthetők. Az enyhén kesernyés máj ízének finomításához használjunk aszalt gyümölcsöket, bort, mustárt. Ebben a receptben aszalt szilvával kombináltam a nyúl májat. Csirkemájjal is elkészíthető.

 

Nyúl májkrém recept

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 ek kacsazsír, 350 g nyúlmáj, 100 g puha aszalt szilva, 4 ek száraz fehérbor, provanci fűszerkeverék, 5 szem szecsuáni bors (vagy színes bors), 150 ml teljes tejszín (tejallergiások 150 ml yoja szója főzőkrémmel készíthetik)
+ kacsazsír és chili pehely


A hagymát aprítsuk fel, és dinszteljük meg a kacsazsíron.
Erre szedjük rá a megmosott májat és a szilvát is.
Fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg minden vér kifő belőle.
Amikor már jó, adjuk hozzá a bort, és forraljuk ki.
Legvégül öntsük hozzá a tejszínt, de ezzel már épphogy csak főzzük 1 percet.
Turmixoljuk le nagyon krémesre. Én Thermomixel pürésítettem 15 mp alatt 10-es fokozaton.
Tegyük tálkába, és öntsünk rá olvasztott kacsazsírt, majd szórjuk meg chili pehellyel.
Aki szereti a csípős ízeket, az keverjen chili pelyhet a májba is.

 

Még több nyúlhúsos recept: www.gasztrabbit.blogspot.com




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL