1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Szardellás vágott csirkekrém recept

Nyomtat Email

 


A maradék sült csirke újrahasznosítására igazán remek ez a recept. Ráadásul ebbe a krémbe kétféle halat is belecsempésztem, amitől még hasznosabbá válik ez a pástétom.

 

Szardellás vágott csirkekrém

Hozzávalók 8 adaghoz: 150 g sült vagy grill csirkemell (bőröstől), 50 g natúr lében tartott tonhalkonzerv, 20 g olajos szardella vagy ringli, 50 g natúr krémsajt, csipet só, tört színes bors, 7-8 friss medvehagyma levél, 2 db keményre főtt tojás, 2 szál póréhagyma


A hozzávalókat nemes egyszerűséggel tegyük egy jó erős mixertálba.
Majd aprítsuk fel benne, de figyeljünk arra, hogy ne legyen teljesen krémes, de nagyon darabos se.
Éppen kenhető állagúra kell darálni.
Én Thermomixben készítettem, amiben 4 mp alatt daráltam le mindent 10-es fokozaton.
Ha kézzel készítjük, a bőrt hagyjuk ki.
A húst egy hosszú pengéjű, éles késsel aprítsuk nagyon finomra.
A halakat elég ebben az esetben villával széttörni.
A tojást is aprítsuk finomra, vagy húsdarálón nyomjuk át párszor.
A hagymákat nagyon finomra aprítsuk.
A krémet hűtőben tároljuk.
Tálaláskor friss zöldségekkel körítsük.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 9 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 5
Kalória / 1 adag: 92 Kcal Rosttartalom: 1 Ásványi anyagok:
kálium, szelén
Szénhidráttartalom: 1
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ