1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zsályás pulykamáj pástétom recept

Nyomtat Email

 


A bolti májasok helyett gyakran készítek házi, tartósítószer mentes pástétomokat. Egy hétig biztosan elállnak a hűtőben, ennél tovább még nem maradt ránk semmi. Ezt a májkrémet fehérborral, és friss zsályával bolondítottam meg.

 

Zsályás pulykamáj pástétom

Hozzávalók egy tálkához (kb. 12 adag) : 1 ek zsiradék (kacsazsír, kókuszzsír pl.), 1 közepes vöröshagyma, 30 dkg pulyka máj, 5 dkg húsos füstölt szalonna, só, tört színes bors, 5-6 levél friss zsálya, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tej, 1 tk mézes mustár


Az aprított hagymát megdinszteljük a zsiradékon és a kockázott szalonnán.
Erre szedjük a darabolt májat, és elkezdjük resztelni, sütni.
Fűszerezzük, sütjük, folyamatos rázogatás mellett.
A máj akkor készült el, akkor jó, ha már nyomásra (nyomja meg, vagy vágja ketté fakanállal), már nem véres.
Ekkor borítsuk rá a bort is. Hagyjuk kicsit beforrni.
Végül tegyük rá a tejet is.
A legvégén turmixoljuk pépesre.
Ha túl sűrűnek találná, akkor még egy kis tejet lehet adni hozzá a pépesítéskor.
Öntsük tálba, szórjuk meg a tetejét rózsaborssal, egész zsályalevéllel.
A tetejére öntsünk kacsazsírt lezárás képen, hogy ne oxidálódjon a felülete..
Tegyük hűtőbe, hűtsük ki.

 

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 6 Vitaminok:
A-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B6-vitamin
Zsírtartalom: 10
Kalória / 1 adag: 123 Kcal Rosttartalom: 0 Ásványi anyagok:
kálium, nátrium, vas
Szénhidráttartalom: 2
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS