1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sült, töltött tojás recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Már a nevéből is sejthető, hogy ez a töltött tojás recept melegen ajánlott. A hagyományos tölteléket zsemlével, és pár hozzávalóval megbolondítjuk, aztán süthetjük is a tojásokat. Húsvéti, meleg reggelinek is kitűnő.

 

Sült, töltött tojás recept

Hozzávalók 3 főre: 6 kemény tojás, 4 zsemle, 130 ml tej, 1 fej vöröshagyma, 1 púpos tk mustár, 2 ek tejföl, só, szárított zöldségkeverék, friss petrezselyem


A megfőtt tojásokat kettévágjuk, a sárgáját kivesszük, és villával összetörjük.
Az összetört sárgáját a langyos tejben áztatott (kifacsart, és kézzel összetört) zsömlékhez keverjük. Hozzáadjuk a hagymát, amit citromreszelőn lereszelünk, a vágott petrezselymet, a sót mustárt, és tejfölt. Borssal ízesítjük.
A masszát visszatöltjük a felezett tojásokba, és a tetejüket tejföllel megöntözzük
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.
Tipp: Ha nem elég forró a sütő és sokáig sül a tojás, a fehérje gumiszerű lesz!
Töltés után hűtőben lehet pihentetni akár egy napot is, és a vendégek érkezése előtt betenni a sütőbe.

 

A tápanyag értékek 1adagra (2db tojás) számítva:

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 24 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 17
Kalória / 1 adag: 446 Kcal Rosttartalom: 3 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 47
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  



RECEPTEK

Add a Startlaphoz