1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Padlizsánfasírtos szendvics

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A padlizsán konyhai felhasználása szinte végtelen. Nemrégiben fasírtot készítettem belőle, amit ha nem szendvicsbe teszünk, glutén mentes is. Főzelékekhez, salátákhoz is ajánlom, vagy csak készítsünk belőle egyszerűen szendvicset.

Hozzávalók a padlizsán fasírthoz I. verzió: 1 nagyobb padlizsán, 1 ek zsiradék, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek kukoricadara, cayenne bors, 3 ek hajdinaliszt (tej, tojás és glutén mentes verzió)
Hozzávalók a padlizsán fasírthoz I. verzió: 1 nagyobb padlizsán, 1 ek zsiradék, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek kukoricadara, cayenne bors, 1 tojás (tej és glutén mentes verzió)

 

 Padlizsánfasírtos szendvics

A zsiradékon dinszteljük meg a kockára aprított hagymát, majd dobjuk rá a meghámozott, és kis kockára vágott padlizsánt is.
Fedő alatt pároljuk puhára (ha kell, pici vizet öntsünk alá, nehogy megégjen), majd kicsit pirítsuk meg.
Ma már puha, adjuk hozzá a fűszereket, a reszelt fokhagymát, és a kukoricadarát.
Fedő alatt pároljuk még 5 percig, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni.
Sütés előtt a glutén érzékenyek hajdinaliszttel keverjék össze (ez egy kicsit fog rajta).
TIPP: A hajdina lisztnek van egy különleges íze, ezért vannak, akik nem kedvelik.
Akinek nincs allergiája, tegyen bele egy tojást.
Formázzunk belőlük lapos fasírtokat, szezámmagba is megforgathatjuk sütés előtt.

Vagy forró zsiradékban sütjük ki, vagy pedig grillre téve csak pici olíva olajjal megspriccelve.
A szendvicshez rozskenyeret ajánlok, grillezett kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot, salátalevelet, olíva bogyót is.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL