1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Reggeli, vacsora

Ismét padlizsánkrém recept


Ismét padlizsánkrémAzon kívül, hogy imádom a padlizsánkrémet, bírom, hogy ebből az egyszerű ételből mindig nagy viták kerekednek. Ugyan is az erdélyi olvasók szinte minden alkalommal megjegyzik, hogy bizony az ’igazi’ így meg úgy készül. A padlizsánkrém számtalan formában finom, még így is. Érdemes kipróbálni.

Vörösbabos tonhalkrém recept


Vörösbabos tonhalkrémHalat enni egészséges, de nem mindig jutok friss halhoz, hogy grillezek, vagy pároljak vele. Ilyenkor jön jól a tonhalkonzerv, amit egy kis kavircolás után kenhetünk a pirítósra, bagettre.

Gombás, diós sajtkrém recept


Gombás, diós sajtkrémVolt olyan szerencsém, hogy kucsmagombával készíthettem, de más, aromásabb gombával is elkészíthető ez a reggeliző krém. A gombához jól illik a pirított dió, és a szőlő is.

Huevos rancheros 2 – avokádós, tojásos tortilla recept


Huevos rancheros 2 – avokádós, tojásos tortillaEgyik kedvenc reggeli zöldséges ételem a guacamole, azaz az avokádókrém. Ízes, krémes, pikáns, pont, amit nagyon szeretek. A guacamolet Mexikóban tortillába is töltik, amit egy tükörtojással, paradicsommal ki is egészíthetünk. 10 perces, ínyenc reggeli.

Medvehagymás, sült paprikás kecskesajtkrém recept


Medvehagymás, sült paprikás kecskesajt krémHa sikerül jó minőségű, lágy kecskesajthoz jutnom tavasszal, akkor mindenképpen medvehagymával ízesítem. Most sült paprikás, tört borsos burokba töltöttem a krémet. Ettől színesebb és ízesebb lett.

Oeuf cocotte recept – lágytojás francia módra


Oeuf cocotteTojásos utazásom követező állomása Franciaország. Választásom a legegyszerűbb tojásos reggelire, az oeuf cocotte-ra (vagy oeuf en cocotte) esett, mert állagra nagyon közel áll a mi ízeinkhez. Ezt a tojásételt eredetileg szufflé formába készítik, tejszínnel meglocsolva.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop