1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Paprikás quiche recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Megláttam: lecsós quiche! Hát, ha nem is lecsós, de sült paprikás quiche azonnal össze tudtam dobni. Nem azért, mert mindig van itthon színes paprika, hanem mert éppen volt. Nagyon finom, omlós, eteti magát.


Paprikás quiche

Hozzávalók a tésztához: 75 g fehér tönköly liszt, 50 g zabpehely liszt, 15 g lenmagpehely, 1 mk só, 1 gerezd fokhagyma, 100 g vaj, 1 tojássárga
A töltelékhez: 1 ek olíva olaj, 220 g paprika (zöld, sárga, piros), 1 kis fej lila hagyma (60 g), só, tört színes bors, 1 egész tojás, és a tésztából megmaradt tojásfehérje, 100 ml tejszín, 50 g félkemény sajt


Paprikás quiche

A tésztához a liszteket a sóval, reszelt fokhagymával összekeverjük.
Majd egy villával morzsalékosra dolgozzuk a vajjal, és a tojássárgával.
A végén a kezünkkel gyorsan gombóccá formázzuk.
Papírba csomagoljuk, és 30 percet pihentetjük a hűtőben.
Közben a hagymát csíkokra vágjuk, a paprikákat kis kockára.
Egy evőkanál olíva olajon borssal ízesítve 5-6 percet pirítjuk a zöldségeket.
A tejszínt összekeverjük a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítjük.
A paprikát kissé kihűtjük.
Veszünk egy szögletes kisebb kenyérsütő formát.
Egy darab sütőpapíron kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra a tésztát úgy, hogy legalább 4 cm-es peremmel be lehessen a papírral együtt tenni a formába.
A tészta széleit formára vágjuk.
Beletesszük a sült zöldségeket, majd ráöntjük a tojásos tejszínt is.
170-180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Langyosra hűtjük, és salátával együtt fogyasszuk.
TIPP: A sok vajtól, és a zabliszttől nagyon porhanyós a tészta, viszont finom.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL