1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sütőtökös quiche recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



A quiche (ejtsd kis) egy francia sós pite, amit eredetileg sok sült hagymával, és tojással elkevert tejszínnel sütnek (Quiche Lorraine). Mivel most ősz van, és a sütőtök szinte adja magát, most egy színes sütőtökös pitét sütöttem reformosan.


Sütőtökös quiche

Hozzávalók 3 adaghoz (20x12 cm-es forma)
A tésztához: 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt (tönköly is lehet), csipet só, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 65 g vaj, 1 egész tojás
A töltelékhez: 50 g húsos szalonna, 80 g lilahagyma, 250 g sült sütőtök, egy rozmaring bóbita, 150 ml 30 %-os tejszín (főző vagy teljes tejszín), 1 egész tojás, só, tört színes bors

Sütőtökös quiche

A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval, és a reszelt fokhagymával.
Majd a hideg, kis kockára vágott vajjal, és tojással gyúrjuk ruganyos tésztává.
Csomagoljuk fóliába, és pihentessük 30 percet (elég szobahőmérsékleten).
Közben vágjuk kockára a szalonnát és süssük ropogósra.
Amikor már majdnem jó, adjuk hozzá a nagyobb szeletekre vágott lilahagymát is.
Az előre megsütött tököt vágjuk 1,5x1,5 cm-es kockákra.
A tejszínt keverjük ki a tojással, csipet sóval.
A tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük a kivajazott és kilisztezett formába.
TIPP: Nézd meg, hogyan tudod kinyújtani a tésztát anélkül, hogy ragadna, szakadna!
Szurkáljuk meg az alját villával, és 180 fokos előmelegített sütőben süssük elő 6 percig.
Ha elősütöttük a tésztát, hagyjuk pár percet hűlni, majd töltsük be.
Szórjuk rá a tökkockákat, a hagymás szalonnát, borsozzuk, végül öntsük rá a tojásos tejszínt.
Tegyük vissza a sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre.




Hozzászólások  

 
#1 Guest 2012-10-27 14:23
Kedves Rita,
ma megsütöttem a quiche-t és az imént ettem is belőle! Valami isteni volt! Pedig a sütőtököt magában sose szerettem. De amikor olvastam a receptedet, éreztem, hogy ki fogom próbálni. Picit változtattam rajta, mivel tejszínt sose használok csak 12%-os tejfölt, illetve én a sült tököt nem hagytam darabosra, hanem az összes fűszerrel és a tejföllel együtt sűrű krémmé kevertem, hogy az ízek jobban átjárják. Gratulálok és köszi a receptet!
Legközelebb a narancsos sütőtök krémlevesed jön!
És örülök, hogy rátaláltam a blogodra, annál is inkább, mert nagyon hasonlóan vélekedünk az ételekről, étkezésről.
Üdv. Éva
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL