1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zöldséges pite recept fotóval

Nyomtat Email


Ez a sós pite mindenféle maradék zöldség praktikus felhasználásával készült. Látványra gyönyörű, és az illatától összefut az ember szájában a nyál. Gyorsan elkészíthető, vacsorára kitűnő választás.

 


Hozzávalók 2 főre: 1 csomag friss, Tante Fanny leveles tészta, 1/3-1/3 sárga, piros és zöld színű paprika, 25 dkg zsenge cukkíni, 2 fej gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 ek zsiradék (pl. vaj), 1 tk étkezési keményítő, szezámsó, tojás, 1 tk veganatura ételízesítő, kakukkfű

A zöldségeket vágjuk olyan vékony csíkokra, amennyire csak tudjuk.
Forró zsiradékon először dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük bele a többi zöldségcsíkot is.
Vega natúr ételízesítővel, és kakukkfűvel ízesítsük.
Egy kis levet fog a zöldség ereszteni, ezért keverjünk bele keményítőt, ami krémes állagot ad a ragunak.
A tésztát tekerjük ki, és vágjuk 2 részre.
Az egyik felét tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, szúrjuk meg pár helyen villával, majd 180 fokos sütőben 5 percig süssük elő.
Ezt követően halmozzuk rá a ragut, szórjuk meg szezámsóval.
A tészta másik felével borítsuk be.
A tetejét kenjük át felvert tojással, és szintén szúrjuk meg pár helyen villával.
15-18 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.



Hozzászólások  

 
#1 ritaburjan@yahoo.com 2010-04-08 11:27
Nagyon örültem a mai hírlevélnek, praktikusnak találom a leveles tésztákból készült süteményeket, receptjeim viuszont alig voltak. Így, hogy általad rátaláltam a Tante Fanny honlapjára is, ott is láthatok jó recepteket, na meg okvetlen kipróbálom a termékeit is!

Köszönettel, Rita
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop