1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Graham lisztes pizza tészta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
A graham liszt a búzaszem minden alkotórészét tartalmazza, a korpát, és a csírát is. Így használatával egészségesebbé tehetjük a hagyományosan fehér lisztből készülő pizzát is akár. Nagyon finom, jó állagú pizza tészta készíthető belőle, fehér liszttel keverve.

Hozzávalók 3 25 cm széles, laposabb pizzához: 30 dkg univerzális búzaliszt (vagy fehér búzaliszt), 20 dkg graham liszt, 3 ek olíva olaj, 1 csapott ek só, 1 csapott ek pizza fűszer keverék, kb. 3 dl langyos víz, ¾ csomag friss élesztő, 1 tk cukor
A liszteket keverőtálba helyezzük a sóval, fűszerekkel, és jól összekeverjük.
A liszt közepébe alakítsunk ki egy mélyedést, oda morzsoljuk bele az élesztőt.
Tegyünk rá 1 tk cukrot, majd kevés vízzel öntsük fel, és letakarva futtassuk fel az élesztőt.
Jól dagasszuk ki, majd letakarva, meleg helyen kelesszük meg a tésztánkat.
Én meleg vízbe szoktam beleállítani a letakart edényt, így biztosan megnő a tésztám.
A megkelt tésztát végül lisztezett deszkán 3 cipóra vágjuk.
A cipókat egyenként kb. 25 cm átmérőjű korongokra nyújtsuk ki.
Tetszőlegesen ízesítsük.

Megjegyzés: Ez a tészta alul kicsit ropogós, de a feltét alatt puha marad. Nagyon finom.




Tags:

Hozzászólások  

 
#2 Bakáné Dr Kiss Magdo 2013-10-12 15:26
téves bejegyzés, bocsi, a gyerek írta
Idézet
 
 
#1 Bakáné Dr Kiss Magdo 2013-10-12 15:24
szeva
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL