1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sült fokhagymakrém recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


Életem Párja rajong a fokhagymáért. Ügyesen mozog a konyhában, jól is főz (szerencsém van, mert ha kidőlök, lesz, aki főzzön :-)), és szíve szerint minden mennyiségben tolná a fokhagymát az ételekbe. Gyorsan ki is találtam neki egy remek sült fokhagymakrém receptet, amit sültek mellé, pirítósra ajánlok, de tehetjük salátaöntetbe is. Szerencsére a sült fokhagymakrém íze nem olyan tolakodó, és csípős, mint a nyersen reszelt fokhagymáé, ezért 'minden' alkalomra használható ;-)


sült fokhagymakrém


Hozzávalók a sült fokhagymakrém recept elkészítéséhez:


6-8 fej fokhagyma
3 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy szőlőmagolaj (pl. Pödör)
1 ek sörecet vagy almaecet (pl. Pödör)
1 csipet porcukor
1-2 csipet só
1-2 csipetnyi frissen tört bors


A sült fokhagymakrém recept elkészítése

  • Mérettől függően 6-8 fokhagymát veszünk. Száraz külső burkukat lemorzsoljuk, majd széltében kettévágjuk őket. A hagymákat sütőzacskóba tesszük, beleöntünk 50 ml vizet, lezárjuk. Végül 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Ha elkészült, kihűtjük, majd a héjából kinyomkodjuk a krémes állagúra sült fokhagyma gerezdeket.
  • Egy aprítóba tesszük az olajjal, a sóval, a porcukorral, és a sörecettel együtt, és krémesre turmixoljuk.
  • Zárható, steril üvegbe helyezzük, tetejét meglocsoljuk kevés napraforgó olajjal, hogy megakadályozzuk a krém oxidálódását.


TIPP: Az így készült krém 1-2 hétig eláll a hűtőben. Pirítósra, sült vagy grill húsokra kenhetjük, illetve majonézekbe, salátaöntetekbe keverhetjük, mint ízesítőt. Keverhetjük benne a hidegen sajtolt napraforgó és szőlőmagolajat is. Nagyon finom, karakteres ízű lesz így.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL