1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cseresznye szósz

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 
Hozzávalók 3-4 főre: kb. 80 dkg cseresznye (én fekete, és sima ropogós cseresznye keverékéből készítettem a fotón látható szószt), 2 ek pecsenyezsír, 1 dkg vaj, 3 dl sűrű tejszín (én növényit használtam), csipet só, 1 ek méz, csipet fahéj, csipet szerecsendió, 1 kisebb citrom leve

 


A cseresznyéket mossuk meg.
A pecsenyezsírból vegyünk ki 1-2 ek mennyiséget.
Ezen a zsíron kicsit karamellizáljuk a mézet, vagy barna cukrot.
Erre szedjük rá a cseresznyéket (nem kell kimagozni).
Érdemes egy nagyobb, magasabb falu serpenyőt választani ehhez a mártáshoz.
Sózzuk, fahéjjal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük a gyümölcsöt.
Kicsit rázogassuk össze a mártást.
2-3 perc sütés, főzés után öntsük fel a tejszínnel.
Jó alaposan rázzuk össze, hogy a tejszín jól elegyedjen a fűszerekkel, és a cseresznye kifőtt levével.
Akkor jó a mártás, ha a cseresznyék nem főnek szét, hanem még ropogósak maradnak.


Kapcsolódó recept:

Meggyszósz
Fokhagymás bőrős karaj, csomborral ízesítve
Narancsmártás




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL