1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Narancsszósz, kacsához recept

Nyomtat Email


A sült kacsa receptek egyik nagyágyúja a narancsos kacsa. Ebben a narancs mártás receptben a visszamaradt hússzaftból, és narancsból készül az édes, gyümölcsös mártás. Nagyon finom.

 


Hozzávalók: hússzaft, 3 narancs leve (kb. 2 dl), 2 ek narancslekvár (vagy sárgabarack lekvár), 2 narancs, fél citrom leve, 1 tk étkezési keményítő, pici csili paprika

 


 

A narancsokat hámozzunk meg egészben úgy, hogy a héjával együtt vágjuk le a narancshúsok hártyáját is.
Majd vágjuk őket karikákra.
Kb. 3 narancsnak, és a citromnak facsarjuk ki a levét.
A hússzaftot turmixoljuk le, majd szűrjük vissza a serpenyőbe.
Keverjük hozzá a lekvárt, majd adjuk hozzá a citrus leveket is.
Csilivel ízesítsük.
A keményítőt keverjük ki kevés szósszal, és sűrítsük be vele a mártást. Nem kell túl sűrűre főzni.
A narancsszeleteket csak a végén tegyük a mártásba, utána már nem kell főzni.


Tags:

Hozzászólások  

 
#2 Guest 2012-11-22 11:48
Te is az lehetsz! :P
Idézet
 
 
#1 Kata63 2010-12-16 18:11
fincsi lehet
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop