1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Karamell készítése recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

Az alap karamell receptet pár aprósággal pikánsabbá tehetjük attól függően, hogy süteményhez, fagylalthoz, salátához, vagy valamilyen édes húsos mártáshoz szeretnénk felhasználni. Íme pár trükk, tipp.


Hozzávalók 1 adaghoz: 3 ek cukor (pl. nádcukor), kb. 5 dkg vaj, gyümölcslé, tejszín, vagy valamilyen balzsamecet a bársonyos, és ínycsiklandó íz elérése érdekében

A cukrot a vajjal együtt elkezdjük lassú tűzön melegíteni.
TIPP: Érdemes egy kisebb edényt kinevezni kifejezetten erre a célra.
Amikor már eléri az edény a megfelelő hőfokot, a vaj mellett a cukor is elkezd olvadni.
Barnás folyadékká alakul át.
A karamell készítésének van egy átmeneti állapota-állaga, ami egy ikrás jellegű halmazállapotot jelent.
Nem kell megijedni a látványtól, ez az ikrás massza pillanatok alatt selymes krémmé alakul.
A finomabb íz elérése érdekében további alapanyagokat adhatunk a karamellhez attól függően, hogy mihez szeretnénk felhasználni.

TIPP:
- Ha vanília fagylalthoz szeretnénk karamellt készíteni, akkor tejszínnel érdemes lágyítani.
- Salátaöntethez valamilyen balzsam ecettel ízesíthetjük.
- Húsmárt




Hozzászólások  

 
#6 laura 2015-01-09 16:57
ez nem valami jóóóóóóóóóóóóó
Idézet
 
 
#5 juli 2013-05-02 13:52
igazad van guest
Idézet
 
 
#4 Guest 2012-12-18 22:23
Guest- ha meg van az igazi recept akkor légyszi küld már el mert engem nagyon érdekelne köszönöm
Idézet
 
 
#3 Guest 2012-12-01 13:35
az nem is!!!!!
Nekem meg van egy jobb családi titkos receptem!!!!
Idézet
 
 
#2 Guest 2012-10-27 09:05
nemis igy kell csinálni a karamelt!!
Idézet
 
 
#1 Alexandra 2010-10-02 12:49
szia!ha csak semmihez nem akarom a karamellt használni akkor is kell hozzá tenni tejszínt?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL