1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mártások, szószok, öntetek

Diós petrezselyemkrém recept – majdnem pesto


Diós petrezselyemkrémNagyon szeretem az olajos magvakkal dúsított zöldfűszer krémeket. A klasszikus olasz pesto mellett gyakran kipróbálok más kombinációkat is. Most a petrezselyem és a dió páros mellett döntöttem, de inkább a francia pistou mintájára készítettem el, sajt nélkül.

Medvehagyma krém recept


Medvehagyma krémTavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle pl. medvehagyma krémet, ami majdnem pesto, mondjuk inkább franciásan pistou.

Paradicsomszósz recept


 Paradicsomszósz Az étel attól lesz igazán fenséges, ha az ember bele teszi szívét-lelkét. Egy paradicsomszósz is sokkal élvezetesebb, ha magunk fűszerezzük, állítjuk be az állagát. A bolti egyen masszáktól fényévnyi távolságra van egy ilyen mártás, jó értelemben.

Cézár saláta öntet recept


Cézár saláta öntet A Cézár saláta az egyik legkedveltebb salátám. Eszem húsmentesen, füstölt hallal, grill csirkével, csirkemellel, ahogy esik éppen. Az öntetet nem bonyolult házilag elkészíteni, így felesleges a bolti öntetes üvegekhez nyúlni.

Olivás majonéz recept – jogonéz


Olivás majonézMajonézt készíteni házilag nem ördöngösség, csak egy kis odafigyelést igényel. Némi ízesítéssel viszont sokféleképpen, izgalmasan variálható, amitől a saláták, vagy akár a grillezett halak még finomabbá varázsolhatók.

Bazsalikomos-olívás salátaöntet recept


Bazsalikomos-olívás salátaöntetMiért vásárolnánk bolti, agyon ízesített, és tartósított saláta önteteket, ha magunk is készíthetünk. Ez egy alap recept, amit kedvünkre variálhatunk annak megfelelően, milyen salátához szeretnénk felhasználni.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS