1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mártások, szószok, öntetek

Kesudiós medvehagyma pesto recept


medvehagyma pestoAnyu, ilyet csinálj mindig! Mondta kisebbik fiam, és csak falta, és falta. Valóban, ez a medvehagyma pesto különösen finom a lime levétől és héjától, amit beletettem. Kenyérre kenve, vagy spagettihez keverve remek kis fűszerkrém.

Mentás petrezselyem pesto recept


Mentás petrezselyem pestoKicsit untam már a bazsalikomos eredetit, ezért egy kicsit felújítottam, felfrissítettem. A petrezselymet kombináltam friss mentával, a fenyőmag helyett pedig kesudió került az aprítóba. Nagyon finom, könnyed szósz lett belőle, amit friss ciabatta jellegű kenyérre kentünk azon nyomban.

Vegán omega3 majonéz recept


Vegán omega3 majonézNem, nem lettem vegán, de az egészséges, és emellett még ínyenc ételekért egyszerűen odavagyok. Majonézes ételeket amúgy sem készítek gyakran, mert azért kalória van bennük, de ha már nekiállok, akkor legyen ott a szeren. Ez a majonéz annyira finom, és olyan könnyen elkészíthető, hogy félő, rászokom.

Diós petrezselyemkrém recept – majdnem pesto


Diós petrezselyemkrémNagyon szeretem az olajos magvakkal dúsított zöldfűszer krémeket. A klasszikus olasz pesto mellett gyakran kipróbálok más kombinációkat is. Most a petrezselyem és a dió páros mellett döntöttem, de inkább a francia pistou mintájára készítettem el, sajt nélkül.

Medvehagyma krém recept


Medvehagyma krémTavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle pl. medvehagyma krémet, ami majdnem pesto, mondjuk inkább franciásan pistou.

Paradicsomszósz recept


 Paradicsomszósz Az étel attól lesz igazán fenséges, ha az ember bele teszi szívét-lelkét. Egy paradicsomszósz is sokkal élvezetesebb, ha magunk fűszerezzük, állítjuk be az állagát. A bolti egyen masszáktól fényévnyi távolságra van egy ilyen mártás, jó értelemben.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS