1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fokhagymakrémleves recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



A legfinomabb fokhagymakrémleves receptjét mutatom most meg. A titka nagyon egyszerű, sült fokhagymából érdemes készíteni, persze van azért még egy-két csavar, amitől igazán különlegessé tehető ez az egyszerű recept.


fokhagymakrémleves


Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2-3 fő


Hozzávalók a fokhagymakrémleves recept elkészítéséhez:


1 fej fokhagyma, 2 ek sütő repceolaj (pl. Pödör), 200 g burgonya, 2 csipet só, 1 csipet bors, 700 ml zöldségalaplé, 100 ml tejszín, 3 szelet toast kenyér, 2 ek dióolaj (pl. Pödör)

A fokhagymakrémleves recept elkészítése

  • Az egész fej fokhagymát keresztben félbevágjuk. Az egyik részét, a vágott felével lefelé egy hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk egy kanál sütő repceolajjal, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a fokhagyma krémes állagú lesz.
  • A fokhagyma másik felét megpucoljuk, durvára vágjuk, és a meghámozott, kockára vágott burgonyával együtt a másik kanál sütő repceolajon 1-2 percet dinszteljük. Majd hozzáöntünk annyi zöldség-alaplevet, ami egy ujjnyival ellepi, és addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
  • A sült fokhagymát kiszedjük a héjából. Majd hozzáadjuk a burgonyás alaphoz. Felöntjük a maradék alaplével, leturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre 2-3 percre.
  • A tejszínt kikeverjük egy kanál levessel, ezt követően visszacsurgatjuk a levesbe, de ekkor már nem főzzük tovább.
  • A toast kenyeret kockára vágjuk, és 180 fokos sütőben megpirítjuk. Ha már ropogós, meglocsoljuk a dióolajjal. Ezzel és ráadás dióolajjal tálaljuk a levest.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL