1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Karfiol krémleves

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Gondolnád, hogy egy egyszerű zöldségből ilyen izgalmas ételt készíthetsz!? Ez a karfiol krémleves gyorsan elkészül, pikáns a gyömbértől, és elképesztő a színe: lila. Lehetne persze fehér is, vagy sárga, esetleg zöld. Nagyobb üzletekben kapható zöld pagoda karfiol, a sárga és a lila verziókkal a Metro-ban találkoztam.


karfiol krémleves


Hihetetlen, hogy ilyen szép maradt a színe, és hogy a gyömbér ennyire jót tett a karfiolnak! Bevallom, azt hittem, a színe miatt nem fogják a fiúk enni, de tévedtem: mert normális karfiol ízű. Tehát, használj bátran fehér karfiol, ha csak azt tudod beszerezni, akkor is ilyen finom lesz.

A karfiol krémlevesnek van egy titka, amit most meg is osztok Veletek. Ez pedig nem más, mint hogy részben tejben kell főzni. Ettől lesz igazán lágy, krémes, selymes a végén. Ha laktózérzékeny vagy, használj laktózmentes tejet. Ha a tejfehérje okoz problémát, rizstejszínnel lehet felturbózni. Kifejezetten különlegessé tehető a karfiol krémleves, ha kókuszkrémmel ízesítjük. Jöjjön tehát a tökéletes karfiol krémleves receptje.


Hozzávalók 3-4 főre:
130 g póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek sütő repceolaj
600 g karfiol (a képen lila karfiolból készült a leves)
1 csapott mk só
diónyi friss gyömbér
víz
200 ml tej vagy rizstejszín


A tökéletes karfiol krémleves készítése

  • A felkarikázott póréhagymát, és zúzott fokhagymát dinszteljük üvegesre a két kanál olajon.
  • Adjuk hozzá a rózsáira vágott, felaprított karfiolt, sózzuk, és 2-3 percen át dinszteljük.
  • Adjuk hozzá a vékony karikára vágott, friss gyömbért is.
  • Majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje a zöldségeket, és közepes hőfokon félig puhára pároljuk a karfiolt.
  • Ekkor adjuk hozzá a tejet vagy a rizstejszínt. 5-6 percig pároljuk még, majd egy botmixerrel teljesen krémesre turmixoljuk.


TIPP: Ha színes karfiollal dolgozunk érdemes egy keveset nyersen félretenni a dekorációhoz.  Jól illik hozzá a dió, vagy a pisztácia olaj.

Készítsd el a tökéletes karfiol rizs receptemet is!







Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL