1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A legjobb immunerősítő őszi levesek

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Ősszel, amikor támadnak a vírusok, szervezetünk legyengül, megbetegszünk, amit orvosságokkal próbálunk enyhíteni. A gyógyszerek mellett (vagy megelőzés céljából) bevethetünk pár immunerősítő ételt is, hogy felerősítsük magunkat testileg. Most megmutatom a legjobb immunerősítő őszi leves receptjeimet, amik nem csak egészségesek, de szuper finomak is.


C-vitamin, és a savanyú káposzta leves


A C-vitaminra az őszi, téli időszakban még nagyobb szükségünk van, mint általánosan. Az egyszerű, olcsón megvásárolható savanyított káposztában nagy mennyiségben található meg a C-vitamin.

A savanyú káposzta leves elkészítése 2 adaghoz


Egy serpenyőben pirítsunk le 150 g vékony karikára vágott szárazkolbászt. 2 kanál olajon fonnyasszunk meg egy közepes méretű, finomra vágott vöröshagymát kevés köménymaggal, és 1 babérlevéllel. A káposztát vágjuk kisebb darabokra, adjuk a pirított hagymához. Öntsük fel 6 dl vízzel. Főzzük 10-15 percen át. Végül 1 dl tejfölt keverjünk ki 1 teáskanál liszttel, és habarjuk be vele a levest. Végül adjuk hozzá a pirított kolbászt, és a kolbász zsírjából is egy keveset. Ha szükséges sózzuk.

Antioxidánsok és a cékla krémleves


A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, amelyet a céklában található antioxidánsok semlegesítenek. A megfelelő méregtelenítés, a jó emésztés és az immunrendszer támogatása végett érdemes a céklát beiktatni az őszin étrendünkbe. Íme, most egy finom leves belőle.


cékla krémleves

A cékla krémleves elkészítése 2 adaghoz


Hámozzunk meg 250 g céklát, vágjuk kisebb darabokra, tegyük sütőzacskóba, adjunk hozzá fél deci vizet, egy kanál olívaolajat, és 2-3 ágacska rozmaringot. 180 fokos sütőben süssük 1 órán át, vagy amíg a cékla teljesen puha nem lesz. Közben aprítsunk fel 10 deka póréhagymát, zúzzunk össze 1 gerezd fokhagymát, és 1-2 kanál olívaolajon fonnyasszuk meg. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a megsült, kis kockára vágott céklát. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és főzzük 10 percen át. Végül turmixoljuk le 1 deci frissen facsart narancslével, és 1 deci tejszínnel.

Megfelelő fehérjebevitel – gyömbéres marhahúsleves


Főként a kínai orvoslásban ajánlják a hosszú ideig főzött, fehérjében gazdag levesek fogyasztását. A hosszú ideig való főzés során a húsokból jobban kioldódnak a proteinek és az aminosavak.

A gyömbéres marhahúsleves elkészítése 4 adaghoz


500 g marhacombot egy fazékba teszünk 1 fej vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, egy megtisztított, és felkarikázott kis ujjnyi hosszú gyömbérrel, 10 szem borssal, egy babérlevéllel és 2 és fél liter vízzel együtt főni. Amikor felforrt, leszedjük róla a keletkezett habot. Majd visszavesszük a tűzhely hőmérsékletét annyira, hogy a leves csak gyöngyözzön. Hozzáadunk 2 sárgarépát, és egy fehérrépát felkarikázva. 2 szál angolzellert, kisebb darabokra vágva, 10 deka zellert kockára vágva, egy fél paradicsomot, és egy fél TV paprikát cikkekre vágva. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.  




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL