1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Spenótos cukkini krémleves recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 



Hűtőcsere, hűtőkirámolás, maradékhasznosítás jegyben telt a hétvége. Ha előre kitaláltam volna ezt a cukkini krémlevest sem lehetett volna jobb. Gyönyörű zöld színek, ütős ízek, elégedett arcok volt a végeredmény.


Spenótos cukkini krémleves


Hozzávalók 4 adaghoz:
60 g shalotta hagyma
2 kis gerezd fokhagyma
350 g saláta cukkini

tört bors
10 g szárított rókagomba 150 ml vízbe áztatva
600 ml víz vagy zöldségalaplé
1 tk gmo mentes kukoricakeményítő
150 ml tejszín
50 g vaj
100 g bébi spenót
60 g pisztácia
4 tk Pödör pisztáciaolaj



A rókagombát áztassuk be egy éjszakára.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a cukkinit felkarikázzuk.
Feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi.
Ha megfőtt, a maradék vízzel, a rókagomba levével leturmixoljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A keményítőt kikeverjük kevés vízzel, ezzel besűrítjük a levest.
Közben belekeverjük a vajat, végül a tejszínt is, de ezt követően már nem forraljuk.
A spenótot a még forró, de már nem fővő levesbe keverjük, hagyjuk, hogy összeessen.
A rókagombát is belekeverjük a kész levesbe.
Tálaláskor tört pisztáciával és pisztácia olajjal kínáljuk.  





Hozzászólások  

 
#1 Heath 2017-06-01 06:21
Good day very cool site!! Guy .. Beautiful ..
Amazing .. I will bookmark your blog and take the
feeds additionally? I'm glad to seek out numerous helpful information here within the post, we need develop more techniques on this regard, thanks for sharing.
. . . . .

Here is my blog post foot corn (Edgardo: http://lisaloove.jimdo.com)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL