1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Spenótos cukkini krémleves recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 



Hűtőcsere, hűtőkirámolás, maradékhasznosítás jegyben telt a hétvége. Ha előre kitaláltam volna ezt a cukkini krémlevest sem lehetett volna jobb. Gyönyörű zöld színek, ütős ízek, elégedett arcok volt a végeredmény.


Spenótos cukkini krémleves


Hozzávalók 4 adaghoz:
60 g shalotta hagyma
2 kis gerezd fokhagyma
350 g saláta cukkini

tört bors
10 g szárított rókagomba 150 ml vízbe áztatva
600 ml víz vagy zöldségalaplé
1 tk gmo mentes kukoricakeményítő
150 ml tejszín
50 g vaj
100 g bébi spenót
60 g pisztácia
4 tk Pödör pisztáciaolaj



A rókagombát áztassuk be egy éjszakára.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a cukkinit felkarikázzuk.
Feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi.
Ha megfőtt, a maradék vízzel, a rókagomba levével leturmixoljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A keményítőt kikeverjük kevés vízzel, ezzel besűrítjük a levest.
Közben belekeverjük a vajat, végül a tejszínt is, de ezt követően már nem forraljuk.
A spenótot a még forró, de már nem fővő levesbe keverjük, hagyjuk, hogy összeessen.
A rókagombát is belekeverjük a kész levesbe.
Tálaláskor tört pisztáciával és pisztácia olajjal kínáljuk.  





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL