1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tom kha gai – thai kókusztejes csirkeleves recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Ehhez a leveshez bizony be kell szerezni pár különlegesebb alapanyagot, de igazán megéri, főleg, ha valaki nagyon szereti a thai konyha ízeit. Ázsiai fűszerboltban egy helyen be lehet hozzá szerezni az extrákat.


Tom kha gai – thai kókusztejes csirkeleves


Hozzávalók 3 adaghoz:
250 ml kókuszkrém
650 ml víz vagy csirkealaplé
4 ek halszósz
3-4 ek nádcukor
1 db citromfű
2-3 db kaffir lime levél
diónyi gyömbér
diónyi galanga
friss chili ízlés szerint
250-300 g tisztított csirkemell filé
200 g gomba
1 csokor friss koriander
1 lime leve
újhagyma



Egy 2 literes fazékba öntjük a kókuszkrémet és a vizet.
Közepes hőfokon, úgy, hogy a folyadék maximum gyöngyözzön, hozzáadjuk a halszószt, a vékony karikára vágott gyömbért, galangát, az aprított chilit, a kaffir lime leveleket, a cukrot, és a felpuhított citromfüvet.
TIPP: A citromfű kinézetre olyan, mint az újhagyma, de keményebb, fás szárú. A fehérebb, szélesebb részét törjük, vágjuk meg egy kés tompa élével, hogy a fás szár szétváljon, és így az ízek kioldódhassanak a növényből.
Főzzük tíz percet a folyadékot. Közben kóstoljuk meg. A halszósz és a cukor mennyiségét növelhetjük. Akkor jó, ha édes, és sós is egyszerre.
A csirkemellet kis darabokra vágjuk, a gombát szeletekre.
Először a húst adjuk a folyadékhoz, majd a gombát is.
Kb. 6-7 perc alatt mindegyik megfelelően megfő.
Tálaláskor koriander levelet, és aprított újhagymát, esetleg thai bazsalikomot szórunk a levesre, valamint a lime levével ízesítjük.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL