1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Francia hagymaleves recept

Nyomtat Email

 


A francia hagymaleves egy örök klasszikus. Főként télen készítjük, hiszen ilyenkor sokkal kevesebb friss zöldség áll rendelkezésünkre. A francia hagymaleves annál jobb, minél többféle hagymából készítjük, és persze a sajtos pirítóst ne felejtsük el hozzá elkészíteni.

 

Francia hagymaleves r

Hozzávalók 4 főre: 50 g vaj, 230 g édeshagyma, 220 g vöröshagyma, 100 g póréhagyma, 50 g újhagyma, 1 rozmaringág, 100 ml száraz fehérbor, 40 g liszt, 1000 ml csontleves szűrve
+ 2 zsemle (fejenként egy fél), és 60 g ementáli sajt


A vajat olvasszuk fel egy fazékban, adjuk hozzá a rozmaringágat.
A pórét és az újhagymát karikára, a többi hagymát szeletekre vágjuk.
A pórét, a vörös-, és az édeshagymát adjuk a rozmaringos vajhoz, sózzuk, és közepes hőfokon kb. 20 percig dinszteljük.
A sótól kissé levet ereszt a hagyma, így gyorsabban megpuhul. Figyeljünk arra, hogy a hagymák ne piruljanak meg, csak puhuljanak.
Amikor megpuhultak, öntsük fel borral, forraljuk ki, majd stauboljuk, azaz szórjuk meg a liszttel. 1-2 percig pirítsuk, hogy a liszt elveszítse a nyers ízét, majd öntsük fel a csontlével.
Forraljuk ki.
A zsemléket vágjuk félbe. A domború felükről vágjunk le egy darabkát, hogy a grillezés során ne boruljanak fel. Szórjuk meg reszelt ementáli sajttal, és 200 fokos sütőben aranybarnára pirítsuk őket.
A forró levesre tegyük a sajtos pirítóst tálaskor.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop