1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejfölös karalábé leves recept

Nyomtat Email

 


Tavasszal valahogy mindig megjön a kedvem a karalábé leveshez. Ezt a karalábé  leves receptet vajgaluskával, tejföllel, és friss petrezselyemmel ízesítve különösen kedveljük.

 

Tejfölös karalábé leves recept

Hozzávalók 3-4 főre: 1 ek zsiradék (pl. olíva olaj, kókuszzsír, vaj), 3 ökölnyi zsenge karalábé, só, bors, veganatura (tartósítószer mentes ételízesítő), 1 ek tejföl, 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók a galuskához: 1 tojás, 2 púpos ek liszt, 1 tk vaj, só, friss petrezselyem


A karalábét meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon elkezdjük dinsztelni, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félpuhára pároljuk.
Majd felöntjük 1,2 l vízzel, és felforraljuk.
Adjuk hozzá a vegamixet (ez egy tartósítószer mentes ételízesítő).
A vajgaluska tésztáját keverjük ki, majd egy kávéskanál segítségével szaggassuk a forrásban lévő levesbe.
TIPP: Érdemes vizes kanállal szaggatni, hogy könnyen beleessen a tészta a levesbe.
Ha feljöttek a galuskák a leves tetejére, készen is van a leves.
Húzzuk le a tűzről, kézi habverővel keverjük el benne a tejfölt, majd adjuk hozzá a petrezselymet is.
TIPP: Ha így készítjük a levest, sokkal több ízanyag, és vitamin marad benne, mintha agyon főztük volna.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ