1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gombakrémleves sajt metélttel recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

 

Amikor már nem nagyon friss a gomba, és veszít a szép formájából, készítsünk belőle krémlevest. Levesbetétként készítsünk hozzá sült sajtból metéltet.

Hozzávalók 3 főre: kb. 30 dkg csiperkegomba, 1 közepes méretű burgonya, fél fej vöröshagyma, kb. 8 dl víz, só, bors, 1 ágacska rozmaring, 3 dl sűrű tejföl, 10-15 dkg süthető sajt, pici zsiradék (én egészséges kókuszzsírt használtam)
A vöröshagymát vágjuk kockára, majd dinszteljük meg a zsiradékon.

 

Gombakrémleves sajt metélttel
A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb szeletekre.
A burgonyát vágjuk kockára.
A zöldségeket szedjük a hagymára, dinszteljük 1-2 percig, majd öntsük fel a vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt főzzük a zöldségeket puhára.
Én hagyományos turmix gépben pürésítettem le a zöldségeket, kevés lével, és a friss rozmaringgal.
Amikor már teljesen pépes volt a ragu, beleöntöttem a tejfölt is, és ezzel együtt tovább pürésítettem.
A pürét visszaöntöttem a lébe, és átforraltam.
A sajtot darabokra vágtam, majd egy bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül felolvasztottam.
Amikor teljesen felolvad, és szétterült a serpenyőben levettem a tűzről, és hagytam kihűlni.
Kihűtve metélt nagyságú szeletekre vágtam.

Még több krémleves
Tejfölös spárgakrémleves

Zellerkrémleves másképp

Sütőtök krémleves




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL