1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sajtos köles fasírt recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


Sokkal pontosabb lenne a sajtos köles golyó recept, de az összetéveszthető lenne a bolti puffasztott nasival. Ez a köles fasírt szuper egészséges, gyorsan elkészül, vegetáriánus, tojás-, és gluténmentes is. Olvasd el, hogyan készítsd el tökéletesre!


sajtos kölesfasírt


Hozzávalók kb. 14-15 kisebb köles golyóhoz:
1 ek olaj
150 g szemes köles
400 ml víz
1 mk só
tört friss bors
2 gerezd reszelt fokhagyma
100 g reszelt cheddar sajt
1 ek aprított petrezselyem
30 g tápióka keményítő (vagy kukoricakeményítő)
+ pici olaj és sütőpapír a sütéshez


A sajtos kölesgolyó elkészítése lépésről-lépésre


Egy kisebb edényben az olajon megfuttatjuk az előzetesen átmosott szemes kölest.
Majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd forrás után takarékra vesszük a tüzet, és lefedve kb. 10 perc alatt megpároljuk. Közben egyszer átkeverjük.
Ezt követően még 10 percet a fedő alatt hagyjuk a saját gőzében, majd langyosra hűtjük.
Közben a sajtot finomra reszeljük, a petrezselymet nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A párolt, kissé ragacsos kölest összegyúrjuk a sajttal, a keményítővel, és a fűszerekkel.
Nedves kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Olaj szprével lefújjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg aranybarna lesz.
Frissen a legjobb. Eheted főzelék feltétnek, raguk mellé, vagy salátával, ahogy tetszik. Bármilyen fűszerezéssel variálhatod.

Készítsd el köles körözött receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL