1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sült sárgarépa pisztácia olajjal recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


Bár a sárgarépa egész évben beszerezhető, a legfinomabb mégis tavasszal. Ehhez a zöldséges körethez válaszd a kisebb, vékonyabb répákat, és süsd meg őket. Fűszerezd merészen, locsold meg hidegen sajtolt pisztácia olajjal. Pompás kísérője egy szelet grillezett csirkemellnek.


Sült sárgarépa pisztácia olajja



Hozzávalók:
700 g kisebb sárgarépa
25 g vaj
1 ek extra szűz olivaolaj
100 ml víz
1 mk só
2 ek nádcukor
1 tk őrölt koriander
1 kisebb chili
100 g pisztácia
3 ek hidegen sajtolt Pödör pisztácia olaj


Ha friss, zsenge, vékonyabb répákat használunk, akkor csak alaposan mossuk le. Öregebb répát hámozzuk meg, vágjuk csíkokra.
Egy serpenyőben felolvasszuk a vajat az olívaolajjal, majd ráhelyezzük a répákat. Pár percig pirítjuk, majd sózzuk, megszórjuk korianderrel, és aprított chilivel.
Felöntjük vízzel, lefedjük, és közepes hőfokon félpuhára pároljuk. Amikor ez megvan, megszórjuk a cukorral, és már fedő nélkül karamellizáljuk.
A pisztáciát üres serpenyőben megpirítjuk.
A répákat a pisztáciával, pisztácia olajjal tálaljuk.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL