1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sült édesburgonya recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 4
GyengeLegjobb 



Egyszerűen imádom az édesburgonyát. Annyiszor sütöttem már ebben a formában, mégis csak most írtam le, nem is értem miért. Mondjuk pofon egyszerű, talán ezért sem volt annyira fontos. Ezt a köretet ehetitek magában is csak majonézbe mártogatva, de húsok, zöldségraguk mellé is melegen ajánlom.


Sült édesburgonya


Az édesburgonya egy csodanövény. Az édes elnevezés ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják, mert stabilizálja a vércukorszintet. Tele van rostokkal, A-, C--, és B6-vitaminnal, mangánnal, vassal, ráadásul nagyon finom.


Hozzávalók 1 adag hasáb édesburgonyához:
450 g édesburgonya

tört bors
olívaolaj


A burgonyát meghámozzuk, kettévágjuk, majd kb. 5-6 mm vastag szeletekre, ezt követően pedig hasábokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, vékonyan lefújjuk olajjal.
180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Figyeljünk oda, ne égjen meg túlzottan.




Hozzászólások  

 
#1 Tajti Irén 2017-04-16 10:24
A sütőpapír helyett jó az alufólia is?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL