1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Aszalt-gyümölcsös mártás recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Ezt az aszalt gyümölcsös mártás sült húsok mellé ajánlom. A pecsenye szaftját érdemes visszatartani, hiszen a mártás karakterét, zamatát ez a fűszeres alap teszi intenzívebbé.


Aszalt gyümölcsös mártás


Hozzávalók:
pecsenyelé
2 dl vörösbor
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, barack, áfonya, stb.)
1 tk kukoricakeményítő
1 dl tejszín

tört bors


A hússütés után visszamaradt pecsenyeléről lefölözzük a zsír nagy részét, majd elkezdjük melegíteni.
Amikor forr, hozzáadjuk a bort, és az alkoholtartalmát kiforraljuk.
Közben az aszalványokat finoman felaprítjuk, és beletesszük a boros redukcióba.
Pár percen át együtt pároljuk.
A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, majd belecsorgatjuk a mártásba, besűrítjük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Köretként adhatunk mellé párolt kölest, rizst, vagy burgonyapürét.


Az ételfotó a Galenus Kft. (www.patikamagazin.hu) felkérésére készült a Jó étel, jó élet című receptkönyv illusztrációjaként, és a recept a fotóval egyetemben a Galenus Kft. engedélyével jelenik meg a Rita Konyhája receptoldalon (fotó: Hadarik Rita)






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL