1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Karfiolrizs recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


A paleolit diéta sztárja a karfiolrizs

A karfiolrizzsel először a paleo diéta kapcsán találkoztam, ők ugyan is nem esznek se rizst, se burgonyát, mint klasszikus köret. A karfiolrizs kinézetre nagyon hasonlít a rizsre, de szénhidráttartalma, és kalóriaértéke sokkal kedvezőbb annál. Fogyókúrás étrendbe is beiktatható szerintem ez a köret. Ha igazán kellemesre szeretnénk elkészíteni, akkor kevés vajjal dúsítható, amit a paleosok egy része is elfogad. Ha kíváncsi vagy, hogyan készíthető el pár pert alatt ez a kalóriaszegény, szuper finom köret, olvass tovább!


Karfiolrizs

Hozzávalók a karfiolrizshez 3-4 adaghoz:
1000 g karfiol
2-3 ek extra szűz olívaolaj

50 g vaj
TIPP: Fűszerezése bármilyen lehet, én ebben az esetben friss, aprított kaprot használtam.

A karfiolrizs készítése lépésről-lépésre


  • A karfiolrózsákat megmossuk, majd vagy lereszeljük, vagy rózsáira szedjük, és aprítógépben rizs állagúra daráljuk.
  • Egy nagy és magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rászedjük a karfiolrizst.
  • Sózzuk, és kevergetve 3-4 perc alatt megpároljuk.
  • A végén belekeverjük a vajat, hagyjuk, hogy elolvadjon, és magába szívja a karfiol, majd megszórjuk kaporral.
  • Fontos, hogy csak pár percig pároljuk, és ne főzzük pürés állagúra.


Próbáld ki a kapros karfiolrizst paprikás csirkével!







Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL