1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejszínes, kapros, narancsos sült kelbimbó recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Sokszor viccelődök azzal, hogy kel(l)bimbó? Ez a mini káposzta a tél egyik klasszikus zöldsége, de sokan nem kedvelik. Talán azért, mert nem jól készítve ettek eddig belőle. Azt gondolom, a kelbimbó sütve a legfinomabb. Só, frissen tört bors, olívaolaj, és mehet is a sütőbe. Persze lehet fokozni az élvezeteket, mondjuk így.


Tejszínes, kapros, narancsos sült kelbimbó


Hozzávalók 2-3 adaghoz:
700 g kelbimbó (kicsi, tömör, zöld)

frissen tört bors
2 ek olívaolaj
pici víz
100 ml teljes tejszín
½ narancs reszelt héja és leve
2-3 szál kapor


A kelbimbókat megtisztítjuk. Fedőleveleit leszedjük.
Egyben is süthetjük, de ketté is vághatók a mini káposzták.
A zöldségeket egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és fűszerezzük.
180-190 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg belül megpuhulnak, kívül kicsit megpirulnak.
Időközben párszor megkeverjük.
Ha készen van, meglocsoljuk a narancslével, tejszínnel, majd megszórjuk az aprított kaporral, és a reszelt narancshéjjal.
Roston sült csirke mellé kifejezetten ajánlom.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL